onsdag 20. april 2016

oppgave 1:
Ta stilling til om dokumentaren «Trumps verden» fremstiller Trump på en objektiv og balansert måte, eller om den er negativt vinklet og ubalansert i fremstillingen. Finn eksempler fra dokumentaren som bevis for din mening, ved å lete etter virkemidler som er brukt for å skape et nøytralt eller negativt syn på Trump og hans valgkamp.¨

Jeg mener at denne filmen ikke er helt objektiv. Den starter med tittelen "The mad world of Donald Trump", og ordet "mad" blir bare brukt til negative meninger. Vi blir heller aldri introdusert med detaljer hvorfor folk støtter Trump, men vi får vite masse detaljer om hvorfor Trump er en katastrofe. 

Oppgave 2:
Vurder: Skal en journalist eller dokumentarskaper alltid være objektiv og balansert i enhver sammenheng? Finnes det tilfeller der det er viktig at journalisten viser frem sitt syn på en sak? Begrunn din mening og vis med eksempler fra filmen eller fra en annen aktuell sak i nyhetsbildet.

Journalister og dokumentarskapere burde være objektive, men
ikke nødvendigvis balansert. Dokumentarer er ment for å få frem fakta, ikke for å få frem en persons agenda. Selvfølgelig så kan jo en persons agenda være å lære folk visse typer fakta, men det bør ikke balanseres eller noen ting burde ikke bli ekstra fremhevet.