mandag 28. september 2015

Piktogramskisser

I dag så skal jeg tegne skissene jeg tegnet i forrige uke på Illustrator. Før jeg begynte på disse skissene så øvde jeg meg på noen teknikker som jeg kan bruke når jeg skal tegne skissene på Illustrator.
Dette er hva jeg øvde med:

fredag 25. september 2015

Piktogram: musikk, sluttresultat

I dag ble jeg ferdig med de 3 piktogramskissene innen emnet musikk. Jeg hadde laget musikk til spisested, salgsboder/butikker og hvor du kan høre rockemusikk. Jeg tenkte at jeg skulle tegne skissene forenklet, siden jeg likte den stilen godt og kunne få den til best. Mens jeg tegnet på noen utkast så tenkte jeg at jeg skulle la en del være svart og resten hvitt, så jeg fortsatte med den ideen. Etter en stund så kom jeg til dette resultatet:

Rockemusikk:

Salgsboder:

Spisested:



tirsdag 22. september 2015

Piktogram og moodboard

I dag fikk vi en ny oppgave der vi skal lage egne piktogrammer til et tema der de skal ha en bruk.  Jeg skal først skrive en liste på 10 ting som du kan gjøre innen et tema som jeg selv velger, og jeg skal velge tre av dem som jeg skal jobbe videre med senere. Det første jeg må gjøre er å lage et moodboard. Et moodboard er et "visuelt tankekart" som har bilder som skal inspirere deg for hvordan piktogrammene dine skal se ut.

Dette er mitt moodboard til temaet musikk:

mandag 21. september 2015

Piktogram og stilisering

Et piktogram er et forenklet bilde som skal symbolisere et ord, en gjenstand eller et begrep. Stilisering er å gi piktogrammet en form for stil, for eks. at alt skal være laget av geometriske former. Det er noen typer stiliseringer er geometrisk: der alt er laget av geometriske former, organisk: der alt skal være i runde og naturlige former, og forenklet: der alt skal være tegnet så lett som mulig, men du kan fortsatt se hva det skal være.

Eksempel på realistisk form:


Eksempel på geometrisk form:


Eksempel på organisk form:


Eksempel på forenklet form:


Eksempel på negativ form:

onsdag 16. september 2015

Representasjon og tegn

1: Hva betyr begrepet representasjon?
Å representere betyr "å stå i stedet for".

2:Hva betyr begrepet tegn?
Tegn betyr "noe som står for noe annet".
3:Forklar hvordan tegn kan være ikoniske, symbolske eller ideksikale. Finn bilder/illustrasjon eksempler på aller tre.
Et ikon er et tegn som likner på det de representerer.
Eks. på et ikon av Obama:

Et symbol er et tegn du må kjenne betydningen av for å forstå.
Eks. på et symbol av "Laughing Out Loud":


En indeks er et tegn som henviser til noe. Her bør du kanskje vite om årsakssammenhenger.
eks. på en indeks:


4: Noen tegn kan være ikoniske, symbolske og indeksikale på en gang. finn et bilde/illustrasjon på dette og forklar på hvilken måte tegnet er ikonisk symbolsk og indeksikalt.
Dette bildet er ikonisk siden det skal representere en elg. Det er også symbolsk siden du må vite at det betyr at elg kan vandre ut på veien, ellers har det ingen bruk. Det er også indeksikalt siden skiltet ble satt opp på grunn av at det gikk elg på veien, noe som kan ha forårsaket ulykker og det er en årsakssammenheng.

Kommunikasjon

1. Hva betyr kommunikasjon?
Kommunikasjon er når to eller flere parter snakker med og forstår hverandre med stemme, kroppsspråk eller medier.

2. -You cannot not communicate! 
a. Dette utsagnet prøver å si at du på en eller annen måte kommuniserer hele tiden, enten med tale eller kroppsspråk.
b. Jeg er enig med denne påstanden siden selv om vi velger å snakke eller ikke så sender vi uansett et kroppsspråk, noe som vi ikke har kontroll på.

3. Verbal og ikke-verbal kommunikasjon.
Dette bildet viser et eksempel på verbal kommunikasjon, som er snakking.


Dette bildet viser et eksempel på ikke-verbal kommunikasjon, som er kroppsspråk.



4. Personlig kommunikasjon og tradisjonell massekommunikasjon
a. Kjennetegnene på personlig kommunikasjon:
Det er privat.
Det er toveis.
Ikke profesjonell sender.
Krever ikke medium.
En eller få mottakere.

Kjennetegnene på tradisjonell massekommunikasjon:
Det er enveis.
Det er offentlig.
Profesjonell sender.
Krever medier.
Mange mottakere.
Liten eller ingen tilbakemelding.

b. 
cr_web_rm_06.JPG

Fotografens navn er Robin Maddock.
Utstillingen dette bilde kommer fra gikk ut på å fange forskjellige øyeblikk i Europas forskjellige land for å så vise de forskjellige kulturene i Europa.
Utstillingen utrykker at det er massekommunikasjon, siden det kommer fra profesjonelle sendere, det er offentlig og det er en enveis kommunikasjon.

5. Forklar hvorfor din blogg er personlig mediert kommunikasjon.
Min blogg er personlig mediert kommunikasjon siden det kan sendes av både profesjonelle sendere og amatører, den krever et medium, og det er en blanding av offentlig og privat blogg, der jeg skriver om ting som skjer i mit liv som alle som vil kan se.

mandag 14. september 2015

Photoshop

Denne gangen i Photoshop så skulle jeg legge til ulver inn i en skog. jeg åpnet skogsbildet og et bilde av en ulv hver for seg. Så brukte jeg seleksjonsverktøyet til å markere hele ulven før jeg kopierte det over til bildet av skogen. Etterpå skalerte jeg hunden ned slik at den ikke ble for stor i forhold til bildet. Jeg brukte så en maske for å gjemme deler av ulven slik at jeg fikk den til å gjemme deler av seg bak et tre. Så gjorde jeg det samme med to ulver til og la til en tittel.



Motlys: reflektor og blits

Senere  så skulle jeg, Susanne og Malin ta nye bilder i motlys, bare at denne gangen så skulle vi bruke reflektor og blits for at motivet skulle bli tydelig. En reflektor brukes for å reflektere lys fra sola til motivet, og en blits brukes til for å lage en ny lyskilde for å lyse opp motivet.

Eksempel uten reflektor og blits:

Eksempel ved bruk av reflektor:



Eksempel ved bruk av blits:

Motlys

I dag skulle jeg lære om motlys sammen med Malin og Susanne, og hvordan det påvirker bildet vårt. Kameraet har en lysmåler som sier om bildet du tar vil være for lyst eller for mørkt, og den vil måle etter den største flaten den ser. En motlyssituasjon er når du har en altfor lys bakgrunn i forhold til motivet ditt.
Hvis kameraets innstilling er på automatisk så vil den dømme lysstyrken etter himmelen og ikke motivet du tar bilde av, så du må gå helt inn til motivet og stille inn lysstyrken manuelt før du tar bildet.

Eksempel på manuell innstilling:

Eksempel på automatisk styring:


fredag 11. september 2015

Banner

I dag så laget jeg et banner til bloggen min som du ser på toppen :D. Jeg begynte med å sette bredden på 900 piksler og høyden på 200 piksler i photoshop, siden det var der jeg laget banneret mitt. Så la jeg til et bilde av meg og et bilde jeg fant på nettet ved siden av hverandre.
Så skrev jeg teksten på banneret mitt. Til slutt så brukte jeg "gradiant tool" for å få en myk overgang fra det ene bildet til det andre, og la til noen ekstra effekter  i teksten.
Simple, yet elegant :D.

Dette er banneret mitt.

tirsdag 8. september 2015

Brennevidde

Nå har vi lært om brennevidden i et kamera. Brennevidden viser hvor stor vinkel kameraet ditt kan ta bilde i, og det blir målt i mm. Brennevidden blir liten når du zoomer inn, og brennevidden blir stor når du zoomer ut.


Eksempel på liten brennevidde:

Eksempel på stor brennevidde:


mandag 7. september 2015

Photoshop

I Photoshop så har jeg redigert et bilde der jeg har lagt til en glasskule med meg selv i den.


"I'm THAT ugly?"


Lukkertid

I dag så jobbet jeg og "mah man" Albert sammen om kameraets lukkertid. Rask lukkertid vil si at kameraet tar et bilde så raskt som mulig og gir et skarpt bilde mens sen lukkertid vil si at kameraet bruker lengre tid på å ta bildet som vil gi et mer "blurry" bilde.


Eksempel på sen lukkertid:




Eksempel på rask lukkertid:






fredag 4. september 2015

Adobe Illustrator

Etter en opplæring i Adobe Illustrator så lagde jeg dette fancy bildet. Step 1 complete :D